Paint Shoes Not Walls: Project Nr. 2

четвъртък, 5 юни 2014 г.

Project Nr. 2



След като моята каска беше готова, реших да пристъпя в действие към следващия проект, защото не можех да оставя новата машинка просто да си стои в шкафа "почти неизползвана". Имах и идеалния кандидат за рисувана каска - Ицо, който в края на януари е рожденик и от 2 години се чудеше с какви стикери да облепи каската си, за да стане по-красива.  Посрещна идеята с отворени обятия и остави каската си в мои ръце. Предизвикателството беше голямо, защото
1. щях за първи път да включа активно аерографа в действие
2. цялата каска беше в проветрители (които доста те спъват ако искаш да рисуваш нещо върху по-голяма площ)
3. трябваше да съм готова за 15-тина дни - няколко дни след рождения ден заминавахме всички да търсим сняг в Австрийските Алпи и екипировката беше задължителна!

След кратка консултация с мъжа ми (който даде наистина доста добри идеи за каската) реших,че всичките проветрители ще се превърнат в малки огньове, чиито цветове трябваше да направя да се приливат с помощта на аерографа. За начало трябваше да направя няколко пробни огънчета върху една стара пластмасова саксия, за да избера цветовете и да свикна с преливките. За съжаление, както повелява законът,  аерографът се оказа "малко" повреден. Но фирмата, от която беше купен, беше доста адекватна и след 3 дни ми изпрати нов. Използвах времето за доставка, за да изрисувам огньовете с молив и да облепя очертанията им с хартиено тиксо, защото аерографът доста пръска и нямаше да се получи желаният ефект:




Честно казано това си беше най-досадната част от задачата. Трябваше да запълня всеки един проветрител, защото боята не се отразява добре на мрежата, която служи за проветрение (установих го от моята каска в последствие). След като облепих всичко, можех да пристъпя към боядисване. Първо нанесох основа от бяла боя, за да може да изпъкнат по-добре цветовете.

Върху нея нанесох жълтото, а след това на пластове оранжево и червено. Накрая завърших отново с един пласт жълто, за да се слеят по-добре цветовете. За самите очертания на огньовете открих страхотна боя с оранжев брокат - 1:1 с цвета на скиорските очила на Ицо. На гърба на каската изписах инициалите на името му и BG  в цветовете на българското знаме. Въпреки, че като цяло това беше идеята ми за рисунки върху каската, така нарисувана тя ми изглеждаше малко празна. А и през самата каска минаваха два ръба, които доста изпъкваха и дразнеха окото. Мислех да напиша нещо върху ръбовете, но мъжът ми ми даде по-добра идея - да нарисувам бодлива тел по двата ръба и да оплета по един череп в нея. Така и направих:




А ето го и рожденикът, live от пистите в Австрийските Алпи:


Няма коментари :

Публикуване на коментар